Entre Desafiaments i Agraïment

En aquests moments crucials, el món es troba immers en múltiples reptes que posen a prova la humanitat. Tot i viure una crisi global causada per la pandèmia de la COVID-19 durant un parell d’anys, encara ens trobem en moments difícils i revolts.

Per una banda, la crisi global s’evidencia a través d’emergències múltiples arreu del món. La sequera que actualment estem vivint a Catalunya o els múltiples terratrèmols d’Islàndia que desembocaran en una erupció volcànica imminent són dos dels exemples que ens recorden la grandesa i, al mateix temps, la fragilitat de la natura.

Paral·lelament, estem envoltats de conflictes polítics, ideològics, socials i fronteres marcades per la mateixa humanitat. Per exemple, les guerres a Palestina i Ucraïna són ferides obertes en el món. Són divisions que ens marquen la necessitat urgent de buscar la pau, la solidaritat i l’amor per sobre les diferències.

Tots aquests estats d’emergència, no ens han de fer perdre de vista l'agraïment. Als Estats Units, estan a punt de celebrar el Dia d’Acció de Gràcies, que, tot i que no sigui comú a Espanya, ens recorda la importància de la gratitud enmig de les dificultats. Aquesta festivitat ha esdevingut de gran importància pels Americans, ja que és una oportunitat per expressar reconeixement per les persones, les experiències i les petites alegries que ens envolten. És un recordatori que, malgrat els desafiaments, sempre hi ha raons per ser agraït a Déu, a la família i persones que t’envolten, a la naturalesa…  No obstant això, més enllà d'una celebració específica, tots els dies haurien de ser una ocasió per expressar agraïment.

En aquests moments on el món continua en un estat de turbulència, la nostra missió és buscar el raig de llum i d’esperança, que unit amb la fe i l’amor, ens serveixi de guia i refugi per la transició d’un món turmentat a un món pacífic. Us animo a trobar un moment per expressar gratitud, per connectar amb allò que ens fa sentir agraïts i esperançats, ja que és en aquests moments que trobarem força per superar els reptes i aspirar a un món millor.