Desinformació versus millor coneixement

Deixem els vells costums

Algunes vegades t’estimaries més deixar d’estar informat, i així viure més tranquil. Aquest tancar els ulls sobre el que està passant pot abraçar des de les notícies nacionals i internacionals, fins a la notícia del traspàs d’una persona coneguda, o quan decidim mirar cap a un altre costat davant l’acomiadament d’algú de la feina.

Què hi ha a sota d’aquests vells costums?

Per una banda, l’abús de sensacionalisme de molts mitjans de comunicació. Per una altra, la manca aparent de bones noves. Però sobretot la defensa d’un nivell de fals benestar personal.

Una de les pitjors conseqüències d’aquesta manera erràtica de viure és la manca d’opinió, el distanciament dels deures cívics i morals vers el bé comú, i l’anar teixint una mena de torre d’ivori on vagin a petar les onades.

Por, angoixa, egoisme i distanciament de la vida.

 

Comencem una nova vida

Estar ben informat no vol dir viure pendent de tot el que passa amb neguit i tensió. És una actitud cap a la realitat. És una manera de viure diferent d'aquell que es queda només en les seves coses...   

Començar una nova vida en aquest punt significa obrir-se en primer lloc als qui tenim més a prop. Prendre consciència de que som humans i de què tota realitat humana és del nostre interès; tota, doncs allà on no arriba la nostra acció hi poden arribar les nostres energies espirituals i les conviccions de la nostra consciència.

Cal evitar per una banda la saturació, que ens provocaria l’abandonament, i per l’altra pensar que estem sols. En la majoria de qüestions, gràcies a Déu, hi ha molta gent implicada.

Una nova actitud mental i cordial per una nova societat.

 

Guiats per Jesús

Els evangelis ens presenten a Jesús absolutament obert als altres en especial a aquells més dèbils, malalts, malvistos, pecadors. Fins i tot davant dels que es consideraven ells mateixos com enemics de Jesús, Ell amb claredat i sinceritat els deia el que creia i pensava. La gent deia d’Ell: tot ho ha fet bé.

Era clarivident quan repetia que el Regne de Déu ja és enmig nostre. Jesús ens ha enviat el seu Esperit per tal de que nosaltres realitzem en el nostre món les seves actituds, configurats en Ell.  Novetat urgent  i plena de sentit.

         1.- Treballo per tenir opinió personal sobre el què passa?

         2.- Fomento dins meu una visió positiva?

 3.- Intento superar el pessimisme  com si no hi hagués res a fer ?

         4.- Crec i espero que “El Regne de Déu ja és enmig nostre”?

 

Jesús Renau sj.