L'Esperit de Déu ens fa volar

Primer de tot, la paraula Pentecostès vol dir 50 DIES després de la mort i resurrecció de Jesús, quan ell va prometre als seus deixebles i amigues que els enviaria una força molt gran perquè fessin el bé, encara que costés, encara que els perseguissin aquells que no estaven d’acord amb Jesús i amb la seva manera de pensar i de fer.

Aquesta força es representa amb una figura d’un colom que vola, que ens fa superar obstacles.

I ara fixeu-vos bé en el dibuix i en la cabellera d’aquestes dues figures: una és la de Jesús; l’altra, d’una persona, una dona. Hi veieu alguna cosa especial en el dibuix? Que la cabellera representa aquesta força, aquest colom, com si estiguessin plens d’aquesta força que els fa ser més bons. El dibuixant ha tingut l’encert de representar-ho així: estan plens de la força de Déu, del seu Esperit Sant, i “volen” fent el bé, superant els obstacles.

I ara, anem a la nostra vida: Qui és el sincer que digui que alguna vegada fer les coses bé li ha costat? Posem algun exemple de la nostra vida a casa, a l’escola, amb els amics i amigues, però al final ho hem fet, perquè alguna força del nostre esperit ens ha ajudat...

Com aniria el món si els homes i dones fessin més cas d’aquesta força bona que viu dins nostre? Com seria la nostra societat? Posem-nos a somiar en un món més maco, més bonic, més feliç...

Els deixebles van rebre aquesta força, aquest Esperit, per parlar de Jesús, encara que costés... Estaven plens de l’Esperit de Déu.

Sabríeu representar aquest esperit, aquesta força d’una altra manera? Com ho faríeu?