Bon Pastor per a tot el món

Expliquem una mica el dibuix. La figura del Bon Pastor es veu clara; la de l’ovella s’ha de fer servir una mica la imaginació. El cos de l’ovella és la terra, amb uns continents que semblen una mica la llana de les ovelles (així es veu millor que el món amb tots els homes i dones, els seus problemes, les seves coses maques o no tan maques) és l’ovella que Jesús condueix amb braç ben fort, amb decisió, amb cara riallera (li agrada conduir, com a tot pastor, el seu ramat, el seu món).

Hem triat tres coses que tot pastor fa amb el seu ramat, tres coses que Jesús fa amb nosaltres:

1. Anar al davant del ramat: les ovelles el veuen, el segueixen se senten segures. Jesús ens ensenya el bon camí, veiem el seu exemple a l’Evangeli, ens agrada seguir-lo. I així ens deslliura dels mals camins, dels perills… Els nens i nenes poden dir quins són els perills (interiors, del nostre cor, de la nostra consciència…)

2. Coneix les seves ovelles, elles reconeixen la seva veu (s’espanten amb la veu d’un estrany, no li fan cas…). És important que tractem amb un cert aire d’intimitat què vol dir que Jesús ens coneix pel nostre nom, i que ens agrada que Jesús ens conegui.

3. És capaç de donar la vida per les seves ovelles. Jesús va fer-ho així pels seus deixebles, enfrontant-se al mal fins a la mort.

  • Per què està content el Bon Pastor del dibuix?
  • Per què ho està també el món-ovella?
  • Perquè tot el dibuix està en ple espai del món, del cel?

Podríem dir perquè es una manera de representar que Jesús estima a tots els homes i dones, de totes les races, religions, maneres de pensar, és com universal, com també ho és l’univers…