Advent 2020 - Déu és amb tu

Benvinguts al Recés d’Advent d’aquest any litúrgic B. Aquest ha estat un any estrany i sovint difícil. Hem passat una part del 2020 físicament confinats, o potser més distanciats que mai, tant dels que estimem com de les trobades familiars i laborals, hem hagut de variar les nostres relacions i els ritmes normals que fixen un patró familiar a la nostra vida diària.

Un recés d’Advent ens ajuda a esperar i preparar el Nadal i l’any nou, però també és una oportunitat per mirar enrere de manera reflexiva, per veure com ha estat per nosaltres aquest últim any. Què és el que hem hagut de patir, però també què és el que hem après. Com hem fet front a la situació i, també, com hem crescut i ens hem adaptat.

Aquest recés ens ofereix una oportunitat perfecta per passar una estona en presència d’un Déu que ens estima, que espera acollir-nos, alimentar-nos i atraure’ns a una relació més profunda. L’Encarnació mostra com era vital per al pla de Déu que s’acostés a nosaltres en la carn com un Déu-amb-nosaltres. Potser mai no hi ha hagut un any més important que aquest per contemplar la manera que Déu tria per fer-nos conèixer el seu amor i per donar-nos força en la Paraula feta carn.