Viatge del Papa a l’Àfrica

Em faig ressò d’algunes de les paraules del Papa Francesc en el seu últim viatge…

Paraules de denúncia profètica

No toquin la República Democràtica del Congo, no toquin l'Àfrica. Deixin d'asfixiar-la, perquè l’Àfrica no és una mina per explotar ni una terra per saquejar.

El verí de l'avarícia ha ensagnat els seus diamants. És un drama davant el qual el món econòmicament més avançat sol tancar els ulls, les oïdes i la boca… Després del colonialisme polític, s'ha deslligat un 'colonialisme econòmic' igualment esclavitzador...

Paraules de consol i proximitat

He desitjat molt ser aquí, i finalment he vingut per portar-vos la proximitat, l’afecte i el consol de tota l’Església i aprendre del vostre exemple de paciència, de valentia i de lluita.

Paraules ecumèniques, per la pau i el bé comú

Ens hem embarcat en aquesta peregrinació ecumènica de pau després d'haver sentit el crit de tot un poble que, amb gran dignitat, plora per la violència que sofreix, per la constant inseguretat, per la pobresa que el colpeja i pels desastres naturals que el turmenten.

Perquè aquesta terra no quedi reduïda a un cementiri, sinó que torni a ser un jardí florent, us prego, de tot cor, que aculliu una paraula senzilla, que no és meva, sinó de Crist. Ell la va pronunciar precisament en un jardí, en el Getsemaní, quan, davant el deixeble que havia desembeinat l'espasa, va dir: «Prou»

Posin fi a la guerra. Ja n'hi ha prou d'enriquir-se a costa dels més febles amb recursos i diners tacats de sang!

L'Estat és de tots i, per tant, qui en el seu si assumeix responsabilitats majors, presidint-lo i governant-lo, està obligat a posar-se al servei del bé comú.

Paraules d’esperança i de futur

Que sigui per a tots una ocasió per a rellançar l'esperança; que cada ciutadà pugui comprendre que ja no és temps de deixar-se portar per les aigües malsanes de l'odi, del tribalisme, del regionalisme i de les diferències ètniques; és temps de navegar junts cap al futur.

Paraules sobre educació

L’educació és fonamental, és la via cap al futur, el camí que cal prendre per assolir la plena llibertat d’aquest país i del continent africà. Però molts nens no van a l’escola  i són explotats! Massa nens moren, sotmesos a un treball esclavitzador a les mines. Que no s’escatimin esforços a denunciar la xacra del treball infantil i d’acabar amb aquesta xacra.

Agraim aquest viatge valent del Papa Francesc i les seves paraules i gestos de pau, de justícia, d’esperança, de pregària. Que siguin escoltades i caminem per construir la pau. Que cap terra sigui saquejada!

 

===========

LA IMATGE

(No es necesario incluir créditos en los videos, pero mencionar a los/las creadores/as es una excelente manera de darles las gracias y de ayudarlas a aumentar su visibilidad. Puedes usar este texto):

Imagen de DWilliam en Pixabay