Sí, és cert que durant molts anys vas estar fugint de la buidor i la tristesa i cercant la pau... però no la trobaves. Vas assistir a moltes escoles de pensament —per cert interessants—, vas llegir i et vas entregar a la serenitat d’una teràpia psicomental que et va anar força bé. Però no trobaves el que el cor et deia que segurament existia.

Un dia, cansat ja de tanta investigació, d’haver trucat a tantes portes que prometien aquell silenci que és capaç d’abraçar-te i fins integrar-te en el mar de la totalitat... vas dir-te: “Prou! No és possible! Abandono. Altres persones sembla que han arribat a respondre al gran interrogant sobre el sentit de la vida i la plenitud; però jo, no. Ho deixo córrer, i senzillament em conformo a viure, senzillament a viure.”

Vas començar a avançar pel camí d’un cert abandonament espiritual, ni que per fora segurament no es notava. La rutina de les hores, els dies, els mesos, la repetició dels calendaris i de les festes. No et mancava afecte; el que et mancava era un amor que donés sentit al cada dia i a la vida.

Convençut que això ja era impossible per a tu, un dia et va caure a les mans un fragment curt del que els cristians en diuen l’evangeli. El vas llegir i vas experimentar que era nou. Portava llum i quelcom indefinit que et captivava. Un vell amic et va parlar dels quatre “evangelis”. Vas començar a llegir-los i quelcom profund es movia dintre teu. 

T’adones que tu sol no pots trobar el sentit profund de la vida, donant voltes i voltes al pensament i a les escoles dialèctiques. En canvi, aquelles lectures evangèliques et mostraven que hi ha un quelcom de regal que se’t dona, una bona nova que reps i no és fruit de la teva raó.

Jesús t’ha trobat, feia temps que et cercava. No és com Plató, ni com Sèneca o Kant; és viu, dins teu. Jesús ha començat a ser el Camí. Molt més que un Mestre, molt més que un Savi, molt més que un Guia. És Amistat, és Projecte, és Subversió, és Amor i Vida.

I avui ho celebres. Has convidat uns quants amics i amigues i heu destapat un bon cava. Era l’aniversari de la trobada amb Jesús. El que viu, el que és en tu, el que il·lumina el cor i marca la pauta en amor.