Pregària d'oferiment

La pregària cristiana només s’entén a partir de la relació. No és fer un silenci buit, terapèutic i capficat en el propi jo. És una relació del Senyor amb nosaltres i de nosaltres amb Ell.

Com en tota relació hi ha oferiment. Jesús repetidament s’ofereix per ser el nostre consol, la nostra força i suport. Sempre està en actitud receptiva i de mà oberta.

I nosaltres en vers Ell ?
Hi ha diverses formes de fer oferiment. Recordem-ne algunes.

Oferiment del dia.

Al matí, com una de les primeres coses conscients. Potser normalment a una hora semblant. A la dutxa, abans d’esmorzar, a l’ascensor, a la sortida al carrer, en el bus o el metro, a la cua de cotxes.... “Senyor, gràcies pel dia que comença, que sigui bon deixeble teu, t’ofereixo els pensaments, els treballs, les penes i alegries, amb la millor bona voluntat, a Tu que tant m’estimes. Amén”. Hi ha mil formes de fer-ho. El millor és ser espontani, també tenir una certa formula, i això sí, feta de cor.

Oferiment del treball o estudi.

Ja som a la feina, manquen uns minuts perquè tot es posi en marxa. O a la biblioteca, el llibres sobre la taula i la llum encesa. O, a casa, quan han marxat i cal començar la jornada.... Uns instants, un moment, una mirada interior....”Senyor, ja veus començo el treball, Tu saps de què va, també ho vas fer molts anys a la teva vida. Ofereixo la meva feina com la millor aportació que ara puc fer pel teu Regne..”

Oferiments esporàdics o sorprenents.

En un dia si en poden passar de coses! Moltes previstes, altres imprevisibles. Unes bones, fins i tot excel·lents, altres dubtoses, desastroses, que provoquen angoixa.... Generalment són petites sorpreses. Advertiment amorós al Senyor.... “Senyor ja veus ara el que m’ha tocat, el que està passant ,em sento ... t’ofereixo de cor a Cor, Tu saps quin significat té tot plegat, confio”.

Evidentment que tot això pot sonar a música celestial si no intentem viure la nostra fe com un regal, com una amistat, com un do, i com un amor. Però, recorda, vivim un cop, cada dia és irrepetible. No creus que val la pena de que la nostra fe, sigui gran o menuda, passi pel cor ?. Doncs, la pregària d’oferiment és tot un detall.