Temps Ordinari - Trenta-quatrè diumenge (Jesucrist Rei)

Ser REI és ser el Gran Cap d'un país, la persona representant, la més important i qui el dirigeix.

Abans  anomenaven a tots els "personatges" de dalt, Reis o Emperadors. Actualment encara existeixen els anomenats Rei o Reina de tal país, però ha canviat la manera de considerar aquestes persones. El poder real sobre un poble l'exerceixen els Presidents.

¿Com es pot dir a Jesús REI, quan ell va venir sobre la terra com un nen qualsevol, d'una família humil, i mai no va acceptar que li diguessin Rei d'Israel? Probablement perquè era també l'anomenat Messies, un títol atribuït al Rei David o als seus descendents, però amb un aspecte més místic, de Salvador de la Humanitat

Jesús, esperat pel seu poble com EL MESSIES, va haver de dir clarament, davant del procurador Pilat, que el seu regne no era d'aquest món. Tot i això, els soldats que el van clavar a la creu van posar un títol escrit a la part alta de la creu: “Jesús, rei dels jueus” Era una burla; però això no va impedir que un dels que havien estat crucificats amb Jesús, li digués: "Jesús, recorda't de mi quan arribis al teu Regne". Ell tenia la fe en Jesús Salvador dels homes, pel do generós de la seva vida.

A la història hi ha hagut pocs reis, pocs presidents d'un país que s'hagin comportat com Jesús. Ja ho veiem actualment: voler ser President és per fer-se valer, davant d'un poble que demana ser governat; sovint és la decepció per la poca qualitat o l'egoisme d'aquests anomenats reis o presidents, que no busquen més que valoritzar la seva pròpia persona, en lloc d'actuar pel bé de la població.

Ho estem comprovant d'una manera que desconcerta. Els presidents i els polítics en general no actuen amb l'esperit de l'Evangeli, per servir i no ser servits. Molts mostren defectes seriosos, d'egoisme, orgull, mentides, etc. No cito noms ja que són de tots coneguts, personatges mediocres que no ajuden al progrés dels seus pobles.

Sant Pau ens ha dit que Déu ens ha destinat a entrar al Regne del seu Fill estimat. Jesús li va dir al condemnat amb ell a la creu: "Avui seràs amb mi al Paradís". Nosaltres volem sentir aquesta mateixa paraula d'esperança, però hem de separar-nos dels ídols, que tants segueixen i veneren. Per això hem de seguir el camí de Jesús, que encara que ens porta a la creu, també ens farà ressuscitar amb Ell.

Confiem en Jesús, a qui el Nou Testament diu Rei de Reis, l'Únic que posseeix la Immortalitat, que seu a la dreta del Pare. Confiem-li la nostra Església, i el nou any litúrgic que comença aquest proper mes de desembre.

Agustín Goytisolo, sj.
Etiquetes