La Quaresma ens retalla una realitat quotidiana: volem destacar. Pengem al Facebook només el millor de nosaltres. Busquem mostrar als altres el que fem. Potser a vegades amb massa afany de protagonisme.

Quan conduïm per la carretera, la llum és essencial. De nit costa més veure els racons de la carretera, o els perills que puguin sorgir d'imprevist. La llum il·lumina, i un dia de Sol radiant fa que tot sigui ben visible i net. Però el perill està quan el Sol ens enlluerna, aquest afany de tanta llum, de tant de protagonisme, que ens descentra, no ens deixa veure res. En aquests moments és important treure la mirada del retrovisor, o del cel, i fixar-nos en les línies marcades a la carretera. Fixar-nos en allò que ens condueix camí enllà, endavant. Protegir-nos els ulls d'aquesta llum tant intensa i poc modesta és necessari per continuar avançant.

Jesús, et demanem de ser llum que ajuda i il·lumina, no que enlluerna. Que la nostra manera de viure sigui entregada i discreta, servidora i alegre. La llum no necessita maquillatge per irradiar. Ajuda'ns a crear Evangeli essent allò que som, essent autèntics.