Avui ens unim a una pregària conjunta per les dones del món, per elles.

Posem davant de Déu les dones que no coneixem, els milions que han estat segles lluitant per la cura dels éssers humans, perquè encara no era considerat "cosa d'homes": cura dels menuts, cura dels avis, cura dels malalts...

Preguem també per totes les dones que són víctimes: assassinades, mortes a violacions, mortes pel rebuig a la feina o a posicions de reconeixement, mortes per una paraula ofensiva i discriminatòria... perquè tot mata. Posem el cor en tants milions de dones que sostenen les llars, essent-ne el pal de paller en tots els continents.

Preguem per aquelles dones atrapades que no saben ni poden aixecar-se de l'opressió, que no tenen formació per a poder defensar-se, que són explotades i abusades per la seva bona voluntat.

Preguem per les dones en l'Església, perquè inspirats en el tracte dignificador de Jesús amb elles, cada vegada gaudeixin de més protagonisme i autoritat. Que assoleixin un dia les mateixes possibilitats que els homes en la presa de decisions.

Demanem avui a Déu la igualtat d'oportunitats, de deures i de drets entre homes i dones. Perquè aquest és el veritable sentit de la costella en la faula del Gènesi: Eva no és ni més ni menys que Adam, essència idèntica a la seva essència.

Agraïm davant de Déu el regal de les dones, que ens han portat a la vida i de qui hem rebut tant d'amor i genialitat.

Preguem finalment per les dones que coneixem, les de casa, les veïnes, les amigues... Les seves històries, anhels i preocupacions, la seva entrega...

Mare-Pare, beneeix les dones del món perquè a través d'elles el teu somni per la humanitat no quedi ferit ni esbiaixat com està ara, sinó que assoleixi la plenitud. Amén.