Untant de Pasqua

Bona Pasqua!! Alegria, colors, festa, família o amistats... Fa poc acompanyàvem en el sofriment a Jesús i tot d’una s’omple una atmosfera nova, trencant la història.

Aquesta bellesa, s’assembla a la vida que estic vivint? Si visc passió i creu, arribo a moments de resurrecció? Si no visc gaire passió ni creu, com soc mans i peus de Jesús per fer-me present i untar de Pasqua el món dels més necessitats?

El que vivim aquests dies pot quedar-se en un mer record. Però si repetim els mateixos ritus sense viure’ls, haurem «complert» sense convidar Jesús a casa, a menjar la mona de Pasqua amb nosaltres. Això no és la joia que van sentir els primers deixebles! Si Jesús és viu, ho és també avui, ara i aquí. Des de pregaria.cat us convidem a tenir aquests dies alguna pregària especial d’agraïment: per la vida, perquè respirem, pels qui ens estimen i podem estimar, pels colors, per la natura... Parem-nos davant d’una planta, d’un animal, i contemplem l’essència de la vida per a veure-hi bategar el Ressuscitat. Ell creix amb força enmig de la tendresa: provoca-la, encomana llum. Taca d’Esperit. Unta de Pasqua la teva llar!

Joan Morera