Lives matter

Enmig de les mil dades sobre l’evolució de la pandèmia emergeix una altra notícia extraordinària, el moviment Black lives matter, el món afroamericà als EUA s’aixeca davant la injustícia de la discriminació racial i amb ells molta d’altra gent es sensibilitza i es mou. Genoll a terra en respecte i record per a les persones mortes però alhora demanant justícia, mirant de cara.

Enmig de la pandèmia un crit: Les vides valen la pena, importen, “matter”.

Black lives matter, All lives matter! Sense voler esmenar la plana al moviment ans al contrari, acostant-lo, engrandint-lo. La nostra realitat és una altra però no oblidem totes les morts del qui creuen en pasteres cap a les nostres ribes, de la gent tancada als CIEs, de qui s’ha quedat sense feina i no sap com pagar el lloguer i donar de menjar a la família,...

Per a nosaltres, les persones que seguim el Crist ens pot sembla fins i tot una evidència, és clar que tota vida humana importa! Però... actuem en conseqüència? Què fem amb els vulnerables que tenim al costat? Quina és la nostra manera d’actuar, de parlar, de pensar i de relacionar-nos. Potser no podrem fer massa directament però si podem generar consciència en els que ens envolten i així anar canviant la manera de mirar el món i no esperar a la mort de l’Innocent per somoure les consciencies.

Glòria Andrés