El coratge de Jesús

L'altre dia a classe, el meu professor em va preguntar: “com definiries la paraula coratge?”. Em va costar una mica trobar una definició a causa de la complexitat de la paraula. Després de pensar una estona, se’m va ocórrer aquesta definició: "la capacitat de continuar endavant encara que hi hagi reptes i dificultats que et facin recular". A banda d'això, també em va demanar que pensés en una “war story”. En altres paraules, una història que va marcar/canviar la teva vida. Un desafiament físic o emocional que va tenir un impacte a la teva vida. I, és, aleshores, quan vaig trobar l’exemple perfecte: el que va viure Jesucrist durant la Setmana Santa.

A mesura que s'acosta la Setmana Santa, se'ns recorda el darrer acte de valentia que va mostrar Jesucrist. Va ser perseguit i arrestat per les autoritats romanes. Però, tot i haver-se d'enfrontar a totes aquestes dificultats, va seguir endavant sense ressentiment i es va sacrificar per nosaltres. Així doncs, el viatge a través de la Setmana Santa és una oportunitat per reflexionar sobre el coratge de Jesús. El coratge i la valentia que va tenir per enfrontar-se a la traïció, a la persecució i, en última instància, a la mort a la creu. És el moment, doncs, de contemplar el sacrifici que va fer per nosaltres i examinar les nostres pròpies vides i la nostra voluntat de defensar els nostres valors.

Al món actual, el coratge és més important que mai. Ens bombardegen constantment amb missatges que ens diuen que anteposem la nostra pròpia comoditat i conveniència per davant de tot. Però el que cal fer és buscar reptes, ser valents, viure les nostres vides amb integritat i ser testimonis de l'amor de Crist en tot allò que fem.

Així que, mentre recorrem la Setmana Santa, inspirem-nos en la valentia de Jesús i comprometem-nos a viure vides que reflecteixin els valors de la nostra fe. Estem disposats a defensar allò que és just, a defensar els vulnerables i a denunciar la injustícia. Però, no oblidem mai que l'acte suprem de valentia és estimar, fins i tot davant d'una “war story”.

En conclusió, els esdeveniments de la Setmana Santa són un recordatori poderós del valor que cal per seguir els passos de Crist i viure una vida de fe. Us convido no només a reflexionar sobre el que significa per a vosaltres el coratge, sinó també sobre com podeu ser valents a la vostra vida quotidiana, però més concretament durant aquesta Setmana Santa, que culminarà amb la Pasqua. La festa que ens permet celebrar la resurrecció de Crist i abraçar la valentia que comporta viure una vida arrelada a la fe. Per això, "Sigueu forts i valents. No tinguis por ni t'atemoreixis a causa d'ells, perquè el Senyor, el teu Déu, va amb tu; mai et deixarà ni et desempararà" - Deuteronomi 31,6.