Cal canviar d’estil de vida

Llegint els titulars dels diaris n’hi ha un que em crida l’atenció: Per eliminar la Covid, cal canviar d’estil de vida. I em pregunto, només per eliminar la Covid? És que la societat en la que vivim ja ens està bé i el que ens fa nosa és la Covid? És important posar l’accent en el tipus de vida que portem, el nostre estil de vida ens defineix i ens conforma.

Una mica més endavant em trobo aquesta frase: On hi ha confiança, hi ha risc. Mare de Déu!! Després s’explica: Allà on tenim confiança, és on la mascareta i la distància desapareixen. De tota manera la frase em deixa astorada. 

L’article parla de la nostra actitud davant la Covid i, davant la malaltia, sembla que tot es subverteix. El que era positiu ara millor evitar-ho, per amor, per respecte a l’altre, per solidaritat amb els més febles però la frase fa pensar.

És cert que fer confiança en les persones és un risc però un risc que val la pena córrer. Confiança no vol dir imprudència, insolidaritat. Hem de ser prudents i solidaris complint el que ens demanen. Hem de canviar el nostre estil de vida per incloure cada vegada més l’altre i les seves necessitats, és evident que tots estem connectats i tot el que fem ajuda a construir un món millor malgrat que ens sembli que és poca cosa.

Glòria Andrés