Altres pàgines dels Jesuïtes   

Visita'ns al FacebookVisita'ns al Twitter
Pregària virtual
Petites històries reals o de ficció, testimonis ...
(+info)
índexcomentaris (0)imprimeixpdfsubscriu-terecomana
Comparteix a Facebook  Comparteix a Twitter  afegeix a Del.icio.us  afegeix a Yahoo! MyWeb  afegeix a Gennio  afegeix a BlinkList  Què és això?

pregària 652
Somnis

imatge de la pregària
M’agradaria saber... on ets? A casa teva, al carrer esperant que el semàfor es posi verd? Tot caminant per un indret del Montseny? En fi, estudiant, amb la persona que estimes, en un cafè, en el banc d’una església o potser al bus?
No sé quanta gent llegirà aquestes ratlles. Segur que quasi tots us trobeu en llocs diferents. Tenim, però, una cosa en comú: els somnis!!
Quins són, ara, en el moment que vius, els tres o quatre somnis més importants? Precisament el que més t’agradaria, el que penses que et faria més feliç, més persona; el que potser cerques des de fa temps, o allò que sembla impossible?
No diguis que tu ja no somnies, que tot és igual, que experimentes una inèrcia d’anar fent, sense cap horitzó, que l’avorriment ha fet estada dintre teu i està ben assegut i arrelat. 
No diguis que voldries somniar, però que el realisme t’ha demostrat  que dos i dos són quatre i mai cinc, que el que veritablement havies desitjat saps que és absolutament irreal. Ficat en la nit més fosca, no hi ha ni un estel per molt que miris amunt.
En part tens raó. Molts dels somnis són quimèrics; però potser has passat de llarg per un do que Déu va sembrar en el nostre cor, i que vol fer créixer: l'esperança!!
Esperança no vol dir espera. No és estar en una llarga cua fins que arribi el torn. Esperança és creure que ja posseïm —en plenitud, en mediocritat o en llavor— les realitats que poden donar llum i escalfor a la vida. Qui perd l’esperança ha perdut el camí dels somnis.
Voldríem recuperar l’esperança. L’existència és fràgil; les capacitats, limitades; les tensions, abundants; però per raons importants l’esperança s’ha definit com una virtut teologal. Arrelada al fet de la Pasqua.
Encara que molts dels somnis no passin de ser somnis, l’esperança sempre obre nous camins.
 
Jesús Renau sj.
imatge de la secció
Espai Sagrat
Pregària diària online


imatge de la secció
Pregària virtual
Somnis


imatge de la secció
La colla d'amics de Jesús
Amb Sant Joan arriben les vacances


imatge de la secció
Prega-rock
Janie’s got a gun


imatge de la secció
PregaCine
Cadena Perpètua


imatge de la secció
Homilies
Sant Joan Baptista - Festivitats


imatge de la secció
Vinyetes
Educat en el desert


imatge de la secció
El post de les 9
Firmament


imatge de la secció
Al cor del món
Provisional


imatge de la secció
Claraboia
Papa: som molt “creatius”, quan insultem


imatge de la secció
Aprendre a pregar
Just ara es posa vermell!


imatge de la secció
Actua
Transformant els barris, transformant el món