Altres pàgines dels Jesuïtes   

Visita'ns al FacebookVisita'ns al Twitter
Pregària virtual
Petites històries reals o de ficció, testimonis ...
(+info)
índexcomentaris (0)imprimeixpdfsubscriu-terecomana
Comparteix a Facebook  Comparteix a Twitter  afegeix a Del.icio.us  afegeix a Yahoo! MyWeb  afegeix a Gennio  afegeix a BlinkList  Què és això?

pregària 632
La noia del metro

imatge de la pregària
A aquella hora el metro va més que ple. Al meu costat hi ha una noia d’uns 30 anys que no para de plorar de forma dissimulada. Quan baixem a Diagonal li pregunto: Et trobes bé? I em diu: No, no em trobo bé. Acaben d’acomiadar-me de la feina. S'asseu al banc de l’andana, i jo, al seu costat. Silenci. Em mira i em diu: M’ha cridat el cap de servei al seu despatx, i de seguida he vist quines eren les seves intencions. (silenci) A mida que anava venint cap a mi, jo anava reculant, fins que he sortit quasi corrent. He entrat al servei per rentar-me la cara i mirar de tranquil·litzar-me. Però quan he arribat al departament ve el conserge i em dona una nota: “Ja pot marxar. Passi per Administració i demà no torni.” M’han acomiadat. (silenci) Em mira. Si no fos per tu... per la pregunta que m’has fet... potser m'hauria tirat al metro. (silenci) Visc amb la mare, que ja és gran i està perdent el cap... Què vols que faci?

Hem anat a fer un cafè. Li he donat un parell de valerianes i un telèfon de contacte de “l’Acció Catòlica Obrera”. Tenen un servei d’atenció per a temes límit. Demana per la Pilar... Em mira. I què?, em diu. T’ajudarà. No podem tirar la tovallola!! I aquest és el meu telèfon. Jo també hi estic ficada; t’ajudaré...

Quan arribo a casa sento ràbia. I dono un cop de puny a la taula per descarregar la meva indignació. Em faig mal. Paciència. Em vaig asserenant i ara potser sí que sento la necessitat de pregar. Feia dies que quasi no ho feia. No tinc res a dir-li a Déu. Prou que sap el que passa. Mirant la imatge del santcrist, imagino que dels seus ulls cau una llàgrima; la de la noia del metro. Segur que és una ficció de la meva ment, però vàlida. A la creu del Senyor hi ha els crucificats.

Quan escolto les notícies, surt un president que diu que enguany han creat tants llocs de treball... Un altre cop de puny sobre la taula. Compte, que em faré mal!! Però és un mal que torna a obrir una porta que sense adonar-me havia anat tancant: la porta de la lluita per la igualtat, la llibertat i la fraternitat. Demà connectaré amb la Pilar de “l’Acció Catòlica Obrera”...

(del diari de la Mònica 03)
Jesús Renau sj.
imatge de la secció
Espai Sagrat
Pregària diària online


imatge de la secció
Pregària virtual
La noia del metro


imatge de la secció
La colla d'amics de Jesús
La bufanda


imatge de la secció
Prega-rock
Iguales


imatge de la secció
PregaCine
Contact


imatge de la secció
Homilies
Tercer diumenge - Temps Ordinari


imatge de la secció
Vinyetes
Ara o mai, converteix-te!


imatge de la secció
El post de les 9
Meandres


imatge de la secció
Al cor del món
Quan algú em sobra


imatge de la secció
Claraboia
Presos: reivindicació i misericòrdia


imatge de la secció
Aprendre a pregar
Pregar en la contrarietat


imatge de la secció
Actua
Encuentros que cambian vidas