Altres pàgines dels Jesuïtes   

Visita'ns al FacebookVisita'ns al Twitter
Claraboia
Relectura cristiana de l'actualitat
(+info)
índexcomentaris (0)imprimeixpdfsubscriu-terecomana
Comparteix a Facebook  Comparteix a Twitter  afegeix a Del.icio.us  afegeix a Yahoo! MyWeb  afegeix a Gennio  afegeix a BlinkList  Què és això?

28-  Papa: som molt “creatius”, quan insultem

(Míriam Díez Bosch)


imatge del text
Els insults en italià són molt gràfics, i el Papa Francesc en deu haver sentit més d’un, tot i que no és un conductor habitual de l’urbs romana. Insultar, ha suggerit  no és de cristians. Però tampoc de bones persones. El Papa deixa anar a les seves homilies de bon matí a la casa Santa Marta moltes perles. L’insult converteix a l’altre en menyspreable, i no és l’estil de Jesús. El Papa defineix l’estil de Jesús com a “radical”, i comentant l’Evangeli de Mateu sobre justícia, insult i reconciliació ha demanat que si estem enrabiats amb algú, no triguem gaire en posar-nos d’acord ràpidament amb ell. “Sempre és millor un mal acord que un bon judici”, ha pronunciat el Papa, que demana no caure en desqualificacions personals. Pel Papa, els insults de l’època de Jesús són “antiquats”, i ha dit sorneguer que avui en tenim de més “florits, folklòrics i colorits”. 
Dir al germà "estúpid" o "boig" porta a la condemna. "El Senyor diu que l’insult  no acaba en si mateix, és una porta que s'obre, és començar un camí que acabarà matant”.
El Papa Bergoglio ha recordat els renecs que es pronuncien en hora punta dient que aquella situació és “un carnaval d’insults”, i ha reconegut que la gent “és creativa”, per insultar. 
Els insults s’usen per l'emissor amb la intenció de fer mal o ofendre un altre individu que és considerat com a receptor de l'insult.
Sovint l'insult es refereix a la sexualitat o a mancances físiques o les capacitats mentals. No ajuda a construir, sinó que destrueix. Per tant, cal erradicar-lo ràpidament i passar a un ambient més pacificador.
El Papa és exigent, perquè l’Evangeli ho és: s’han de fer les paus. La reconciliació és passar de l’enveja a l’amistat. Reconciliar-se no és quedar bé sinó buscar respectar la dignitat de l’altre, i també la nostra. No insultar mai seria molt bonic, somnia el Papa, perquè “així deixem créixer els altres”.
imatge de la secció
Espai Sagrat
Pregària diària online


imatge de la secció
Pregària virtual
Somnis


imatge de la secció
La colla d'amics de Jesús
Amb Sant Joan arriben les vacances


imatge de la secció
Prega-rock
Janie’s got a gun


imatge de la secció
PregaCine
Cadena Perpètua


imatge de la secció
Homilies
Sant Joan Baptista - Festivitats


imatge de la secció
Vinyetes
Educat en el desert


imatge de la secció
El post de les 9
Firmament


imatge de la secció
Al cor del món
Provisional


imatge de la secció
Claraboia
Papa: som molt “creatius”, quan insultem


imatge de la secció
Aprendre a pregar
Just ara es posa vermell!


imatge de la secció
Actua
Transformant els barris, transformant el món