Altres pàgines dels Jesuïtes   

Visita'ns al FacebookVisita'ns al Twitter
Aprendre a pregar
Pistes i acompanyament per a començar a pregar des de zero.
(+info)
índexcomentaris (0)imprimeixpdfsubscriu-terecomana
Comparteix a Facebook  Comparteix a Twitter  afegeix a Del.icio.us  afegeix a Yahoo! MyWeb  afegeix a Gennio  afegeix a BlinkList  Què és això?

20
Si prego més, estic més a prop de Déu?

imatge del text
No sempre és així.
Pregar és posar la vida en “mode Déu”. És disposar-me a viure en el qui és l’amor. Si la pregària em duu a estimar com el Senyor, es mantindrà activat en mi aquest “mode” la resta de la jornada.
Es pot donar que jo dediqui molt de temps a pregar i, en canvi, estic activant el “jo sóc el principi i final de tot”, altrament dit “mode ego”. El “mode ego” em preserva en la meva zona de confort i m’impedeix estimar Aquell que viu en el cor de tots i de tot.
Mira, que si en sortir de la pregària, no tinc més amor, senyal que en el racó no hi estava cercant Déu. Potser estava interessat en les pessigolles espirituals. Potser buscava que les escriptures confirmessin els meus arguments. Potser volia sentir-me estimat sense oferir-me generosament. Aleshores, si a la pregària no he sortit de mi per anar a l’encontre del Senyor, el temps dedicat a l’oració no em portarà a viure en Déu, per molts minuts que l’allargui.
Pot passar també, a l’inrevés. Que rarament trobi temps per a estimar-nos a soles amb el Senyor. Prou voldria fer-ho, però el seguit d’ocupacions -fetes preocupacions-, impedeixen el temps de qualitat necessari per al tu a tu amb Ell. Aleshores és quan cal fixar un temps a l’agenda per recollir-se. I blindar aquell racó fins a l’impossible. Uns dies a l’estiu? una tarda al mes? unes hores a la setmana? un quart d’hora cada dia? I, a l’opció,  “voleu repetir aquest esdeveniment?”, cliques un “sí” generós.
Però, si arriba aquell moment reservat per trobar-te amb el Senyor, i, de sobte, una urgència irromp o te’n recordes que t’has barallat amb algú, deixa la teva ofrena a l’altar i ves a reconciliar-te (Cf Mt 5,23), ves a construir l’amor allà on ha quedat malmès.
Diu Sant Ignasi a Sant Francesc de Borja quan aquest li pregunta si li recomana augmentar les hores de pregària que ja fa: si el Senyor sols fos servit en la pregària, serien curtes les de menys de 24 hores al dia.
Perquè la veritable qüestió és: ¿deixo que el Senyor es serveixi de mi?
Ho meditaré i demanaré que així sigui.
 
imatge de la secció
Espai Sagrat
Pregària diària online


imatge de la secció
Pregària virtual
Les dimensions de l'amor


imatge de la secció
La colla d'amics de Jesús
Sant Jordi


imatge de la secció
Prega-rock
I don’t wanna life forever


imatge de la secció
PregaCine
Inside Out (Del revés)


imatge de la secció
Homilies
Cinquè diumenge - Temps Pasqual


imatge de la secció
Vinyetes
Junt amb Ell per donar fruit


imatge de la secció
El post de les 9
Discernir des del context


imatge de la secció
Al cor del món
Biografies


imatge de la secció
Claraboia
El perdó d’un pare


imatge de la secció
Aprendre a pregar
Si prego més, estic més a prop de Déu?


imatge de la secció
Actua
Acollint i Acompanyant a dones i famílies en situacions d'extrema vulnerabilitat.