Altres pàgines dels Jesuïtes   

Visita'ns al FacebookVisita'ns al Twitter
Actua
Breus testimonis de compromís concret
(+info)
índexcomentaris (0)imprimeixpdfsubscriu-terecomana
Comparteix a Facebook  Comparteix a Twitter  afegeix a Del.icio.us  afegeix a Yahoo! MyWeb  afegeix a Gennio  afegeix a BlinkList  Què és això?

8 - Acollint i Acompanyant a dones i famílies en situacions d'extrema vulnerabilitat.


imatge del text
Llar de Pau és un projecte desenvolupat per les Filles de la Caritat a la ciutat de Barcelona, que fidels al seu carisma de servei als més pobres i desfavorits, van apostar fa 26 anys, per l´atenció preferencial a l’àmbit de màxima urgència; que en aquell moment eren les dones en situació de convalescència,  i dones i famílies que necessitàvem allotjament de suport diferent al de residència habitual i/o algun tipus d´acompanyament/orientació per tal de recolzar la fragilitat socioeconòmica de les diferents situacions.
A l’any 2007 hem atès 55 dones a la casa de convalescència, 20 de les quals tenien problemes d’addiccions i 30 amb algun diagnòstic de salut mental. S’han donat 30 altes del servei per motius diversos: 3 reintegracions familiars, 7 canvis de centre, 3 cessaments del servei i 17 altes voluntàries. Hem acollit 4 unitats familiars al pis pont. I han estat ateses pel servei d´orientació un total de 186 persones.
Tant les dones com les famílies ateses, es troben en situacions de precarietat  de salut, econòmica i laboral, que inevitablement repercuteixen en la pèrdua d'autoestima i d´habitatge. Com a conseqüència  fan que les persones no tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques d’alimentació i aixopluc. Al servei s´ofereix un espai residencial en alguns casos, i en d´altres únicament un espai de dia, que pretén possibilitar una relació de confiança i tranquil·litat, que faciliti la presa de consciència de la  realitat de cadascuna de les persones , i de les seves possibilitats/capacitats, per tal d’iniciar processos de canvi, integració i de recuperació de la seva dignitat. 
A Llar de Pau viu una comunitat de Filles de la Caritat que inspira i dinamitza l’acció. I comptem  amb la col·laboració de 72 voluntaris que recolzen la tasca educativa i el funcionament de les diferents tasques del dia a dia al servei.
 
Si vols  més informació de Llar de Pau, o d´altres serveis que desenvolupa la Companyia Filles de la Caritat pots visitar la nostra web: https://www.fillescaritatfundacio.org; o per qualsevol altre qüestió pots dirigir-te a aquest correu electrònic: secretaria.lldp@fillescaritatfundacio.org.
 
Testimoni Anònim: "Llar de Pau es una gran oportunidad para empezar de nuevo"
Maribel Muñoz (Direcció Llar de Pau- Companyia Filles de la Caritat)

Si aquest testimoni t'inspira i voldries rebre orientació sobre alguna proposta de voluntariat adaptada a la teva realitat, pots escriure a: voluntariat@pregaria.cat

imatge de la secció
Espai Sagrat
Pregària diària online


imatge de la secció
Pregària virtual
Les dimensions de l'amor


imatge de la secció
La colla d'amics de Jesús
Sant Jordi


imatge de la secció
Prega-rock
I don’t wanna life forever


imatge de la secció
PregaCine
Inside Out (Del revés)


imatge de la secció
Homilies
Cinquè diumenge - Temps Pasqual


imatge de la secció
Vinyetes
Junt amb Ell per donar fruit


imatge de la secció
El post de les 9
Discernir des del context


imatge de la secció
Al cor del món
Biografies


imatge de la secció
Claraboia
El perdó d’un pare


imatge de la secció
Aprendre a pregar
Si prego més, estic més a prop de Déu?


imatge de la secció
Actua
Acollint i Acompanyant a dones i famílies en situacions d'extrema vulnerabilitat.